Valpekurs

Velkommen på kurs

På vårt valpekurs legger vi stor vekt på at valp og eier skal oppnå tillit, trygghet og forståelse for hverandre etter endt kurs.

Gjennom kurskveldene skal vi blant annet jobbe med sosialisering, kontakt, sitt, miljøtrening, gå pent, innkalling og ikke minst lek. Vi er opptatt av at øvelsene er lagt opp på en måte som er morsom og positivt for både valp og eier. 

På valpekurset har vi fokus på:

Få et godt samarbeid mellom valp og fører

Sosialisering

Miljøtrening

Håndtering ved pelsstell, kloklipp, helsesjekk m.m.

Lære deg å forstå din valp

Lek mellom valp og fører

Sitt

Bli

Innkalling

Konsentrasjon

Dekk/Ligg

Starten på å gå pent i bånd

At valpen utdannes til å bli en god samfunnsborger!

I løpet av 8 kvelder lærer eierne å rose og motivere hunden riktig. Vi lærer inn forskjellige øvelser på en positiv og morsom måte. Vi jobber med å være oppmerksom på fører, konsentrere seg over lengre perioder, innkalling med forstyrrelser, sitt, sitt og bli, grunnlaget for å gå pent i bånd og grensesetting. Vi legger inn forstyrrelser etter hvert.

Første kurskveld er en teorikveld hvor det fortelles om noen grunnleggende ting for å få en god start med hunden. I løpet av valpekurset vil vi ha en bruksdag. På bruksdagen møtes alle som går på valpekurs i skogen til en ettermiddag hvor vi kan trene å søke blodspor. Dette er en viktig dag hvor hundene opplever å trene på et annet sted enn den kursplassen de vanligvis er på og møter nye hunder og mennesker. Vi trener også på noen av de øvelsene vi er kjent med fra kursplassen.

Valpekurset går to ganger i uken og det er 8 kursdager inkludert bruksdag. Det er kurs tirsdag og torsdag. Første kurskvelden er det 2 timer teori (uten valp).

Instruktør: Mette Guttormsen, trinn 1 instruktør gjennom NKK og Jorunn Ruud Kringstad Utdannet klikkerinstruktør gjennom Canis hundeskole

Påmelding: mettegutt@hotmail.com, mobil: 91399994

Oppstart: 31. august til 23. september

Kursavgift: kr. 1600kr for medlemmer i klubben, 2100kr for andre. 

Kursavgift betales til konto 0530 1859 750 så fort du får bekreftet plass, merk "valpekurs"

Om man er førstegangseier eller hatt valp tidligere er det viktig at valp og eier får en god start på livet sammen. På valpekurset ønsker vi å inspirere valp og eier til å synes det er gøy å trene, slik at man legger et godt grunnlag for å få trygge og sosiale valper.

Desto mer positive og berikende opplevelser valpen har, jo tryggere vil den være som voksen. Valper lærer hele tiden, ikke bare når de blir trent, så hvordan du oppfører deg og måten du håndterer valpen din på vil påvirke valpens utvikling. Valpens hjerne trekker til seg alt som en svamp og hver opplevelse lagres i valpens hukommelse, som stein på stein bygger valpens personlighet.